Fördelen med värmepumpar

Tjabba bloggen ! Idag är det verkligen sommarvärme över Nyköping och därför tänkte jag passa på att prata lite om varför det är så bra med värmepumpar. Nu är det inte just värmen som jag kommer fokusera så mycket på, jag tror inte det finns någon där ute som idag är i behov av värme. Det är riktigt hett ute och visst ska man inte klaga, men det kan väl åtminstone få vara lite skönt inne tänker jag. Många av oss har det problemet att när sommaren kommer så värms huset upp lite för mycket, det krävs nästan konstant neddragna persienner och korsdrag för att kunna bibehålla någon form av svalkande känsla inne. Däremot finns det ett sätt att undvika värmen, nämligen värmepumpar. För även om namnet kanske får en att direkt associera med värme så har flertalet värmepumpar den funktionen att de även kan leverera kalluft och är det någonting som behövs under den här årstiden så är det kalluft. Jag själv har värmepumpar i såväl stugan som hemma, det är helt perfekt. När jag åker till stugan så behöver jag inte ha persiennerna nerdragna hemma i Nyköping utan det räcker med att ställa in värmepumpen på en lagom temperatur och så är det svalt när jag kommer hem sen. För mig är det här det självklara valet, speciellt med tanke på att jag har hundar. Så fort det blir för varmt så går de in och lägger sig för att svalka av sig. Att både kunna få värme och kyla från samma energikälla är strålande, jag behöver inte tänka på varken bordsfläktar eller på element. Nu ska jag bege mig ut i solen en stund och njuta, det börjar bli lite svalare här i Nyköping så det är skönt. Sen blir det naturligtvis grillat som står på menyn för kvällen, vad vore en sommardag utan grillen.  

Du gillar kanske också...